Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2007

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2007

Fly Beeyond Festival - Δεύτερη μέρα

Οι συναυλίες... Φτάσαμε στο ολυμπιακό στάδιο κατά τις 5 και μισή και μπήκαμε στο συναυλιακό χώρο μία ώρα μετά.

Τι κάναμε τόση ώρα; Μπορεί να το μαντέψει κανείς, ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες του προηγούμενου ποστ! Κάναμε βόλτες και βγάζαμε φωτογραφίες στον (εντυπωσιακότατο) χώρο του ΟΑΚΑ.

Κάπως έτσι έχασα τους Matisse... Όχι ότι καιγόμουν να τους δω, άλλωστε ελάχιστος κόσμος τους παρακολούθησε. Αφού μπήκαμε στο στάδιο, λίγο αργότερα βγήκε η Tori Amos...

...την οποία παράδεχομαι ότι δεν ήξερα, είχα ακούσει 2 τραγούδια της μόνο, που μου έστειλαν ο Knight of Cups και ο darkenlight (παιδιά ευχαριστώ πολύ, αλλιώς θα είχα πάει εντελώς ανυποψίαστος).

Η Tori, λοιπόν, ήταν για μένα μια μικρή αποκάλυψη! Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο καλή. Φοβερή εμφάνιση, εκκεντρική, αποροφημένη σ' αυτό που έκανε, προκλητική, αλλά και παθιασμένη. Κρίμα που βγήκε τόσο νωρίς. Ο ήλιος χαλούσε κάπως την ατμόσφαιρα. Παρ' όλ' αυτά, αυτό δε φάνηκε να την επηρεάζει!

Σε αυτό το σημείο να πω ότι οι φωτογραφίες από τη συναυλία είναι ψιλοάθλιες.. Θέλει μεγάλη φαντασία για να διακρίνει κανείς τραγουδιστές και συγκροτήματα...
Εγώ πάντως στο φεστιβάλ πήγα για τους Air. Το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή σε φίλους και γνωστούς και σχεδόν όλοι με κοιτάζανε σαν να είμαι U.F.O. Τι να κάνουμε παιδιά, αδυναμίες είναι αυτές!

Οι Air ήταν πολύ καλοί, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το στυλ τους είναι πολύ διαφορετικό από της Tori Amos, οπότε ήταν κάπως απότομη η μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο. Στη συνέχεια όμως το κοινό συνήθισε και εγκλιματίστηκε. Έκαναν πολύ καλή επιλογή τραγουδιών. Μεταξύ άλλων, είπαν τα La Femme d'Argent, Kelly Watch The Stars, Remember, Playground Love και φυσικά το θεϊκό Sexy Boy!
Τελευταίοι και καλύτεροι βγήκαν οι James. Τους James νόμιζα ότι τους ήξερα καλά, μάλιστα είχα ακούσει 2 άλμπουμ τους και πίστευα ότι θα ξέρω αρκετά τραγούδια απ' όσα θα παίξουν live. Έκανα λάθος! Από μία ομολογουμένως συγκλονιστική εμφάνιση, διάρκειας περίπου 2 ωρών, μόνο 3 τραγούδια ήξερα!
Επίσης, λόγω κούρασης, δεν έκατσα σε όλη την εμφάνιση των James και στο τέλος προτίμησα να κάνω μία ακόμα βόλτα στο ΟΑΚΑ παρέα με τον el (όπως φαίνεται και πάλι από φωτογραφίες του προηγούμενου ποστ).

Συνολικά, ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, η οποία με κανένα τρόπο που μπορώ να φανταστώ δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Bonus: Videos

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

Οι τελευταίες μέρες

Νιώθω ότι αν αφεθώ να γράψω όσα έζησα το τελευταίο επταήμερο, θα πλημμυρίσει το blog με μουσικές, εικόνες, κίνηση, φώτα απ' τους προβολείς της συναυλίας, αλάτι απ' τη θάλασσα της Χαλκιδικής και ένα πλήθος από βαθιά και έντονα συναισθήματα.


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήμουν στο Πευκοχώρι και έκανα τις πρώτες μου (μίνι) διακοπές για φέτος.

Πέρασα καταπληκτικά, χωρίς να το περιμένω, καθώς είχα ξαναεπισκεφτεί αυτό το μέρος πολλές φορές στο παρελθόν. Τελικά η καλή παρέα έκανε το θαύμα της! Το διήμερο πέρασε γρήγορα και ζεστά.
Όσο θυμάμαι το Σαββατόβραδο που προηγήθηκε στη μελαγχολικά άδεια Θεσσαλονίκη (07/07/07), η αντίθεση ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξα τότε και μία βδομάδα μετά μου φαίνεται ακόμα πιο έντονη.
Πριν προλάβω καλά καλά να επιστρέψω από το Πευκοχώρι, ετοίμαζα τις αποσκευές μου για Αθήνα! Προορισμός μου το fly beeyond festival και συγκεκριμένα η 2η μέρα του, κατά την οποία εμφανίζονταν με την ακόλουθη σειρά οι matisse, tori amos, air και οι james!
Το φεστιβάλ διεξήχθη στο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και τέλειωσε γύρω στη 1 το βράδυ..Η συναυλία, στην οποία θα αναφερθώ αναλυτικότερα στο επόμενο ποστ, οι φίλοι από την Αθήνα (Γ. Μ. και Ν. ευχαριστούμε πολύ!), τα μαγαζιά όπου καθίσαμε, τα παιδιά που γνωρίσαμε στο τρένο και μας έκαναν συντροφιά και στη συναυλία, συνέβαλαν όλα στο να περάσουμε υπέροχα!


Και τέλος, ο μικρός μου el, που με συνόδευσε στην Αθήνα και έτσι μου δωσε την ευκαιρία να τα ζήσω όλα αυτά, είναι και το πρόσωπο με τον καθοριστικό ρόλο στο να γίνει αυτό το ταξίδι!

Του χρωστάω πολλά...

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007

On a night like this...

Θυμάμαι αυτή τη μέρα: Παρασκευή 18 Μαΐου 2007

Πριν λίγο δέχτηκε σοβαρό ανταγωνισμό από τη σημερινή, αλλά τελικά κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά! Αλλά για πόσο ακόμα;

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007

Antivirus or just a painkiller?

Πριν λίγες μέρες μπήκε ιός στον υπολογιστή μου. Το πώς ακριβώς συνέβη αυτό, δεν είναι της παρούσης να το αναλύσω. Γεγονός είναι ότι την πάτησα σαν πρωτάρης.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο ρόλος του antivirus στην ιστορία. Εντόπιζε την "απειλή", περιόριζε τα συμπτώματα της κι επίσης την έβαζε σε καραντίνα.

Όμως αδυνατούσε να την εξαλείψει από τον υπολογιστή κι έτσι ο τελευταίος παρέμενε infected. Σε κάθε επανεκκίνηση επαναλαμβάνονταν τα ίδια πράγματα.

Τελικά με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google, βρήκα και κατέβασα ένα removal tool, το οποίο καθάρισε εντελώς το σύστημα μου από κάθε ίχνος του ιού. Πολύ εύκολη και απλή διαδικασία..

Αυτό που διαπιστώνω από το παραπάνω, αλλά και από άλλα περιστατικά που συνέβησαν σε γνωστούς και φίλους μου, είναι ότι τελικά τα antivirus είναι σαν τα αντιπυρετικά-αναλγητικά.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν εντελώς τους ιούς και να τους αφαιρέσουν, αλλά αρκούνται στο να μετριάζουν τις επιπτώσεις τους ώστε να μην προκληθεί σοβαρή ζημιά και συγκρατούν κάπως τη δράση τους.

Κι αυτό μέχρι να εφαρμοστεί κάποια εξειδικευμένη λύση (removal tool, ειδικό για τον συγκεκριμένο ιό ή συγκεκριμένη διαδικασία αφαίρεσης με διαδοχικά βήματα), η οποία δρα όπως οι ειδικές θεραπείες και τα φάρμακα που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες ασθένειες.

Βαρύ θέμα πάντως. Σημασία έχει ότι, ευτυχώς, από τις 8 Ιουλίου το pc μου είναι 100% clean (δεν είναι απάνθρωπο να κάνεις format καλοκαιριάτικα;)

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2007

Out of time (ασυνήθιστος διάλογος)

-Τι κάνεις;


-Δίνω μάχη με το χρόνο.


-Για ποιο πράγμα;


-Γενικότερα...


Η ζωή είναι μια διαρκής μάχη με το χρόνο. Δε χρειάζεται να ρωτήσεις ποιος είναι ο τελικός νικητής...