Δευτέρα, 30 Απριλίου 2007

C(l)opyright

Ελλάς:


Τουρκία:


Συμμαχία;....ή απλά αντιγραφή;

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007

-Ακόμα και η αζαλέα μου σταμάτησε να ανθίζει :(


-stenaxwrietai gia sena kwsta


........Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007

Τελικά δεν είναι τυχαίο που η "τιμή", με την έννοια της αξιοπρέπειας και της υπόληψης κάποιου ανθρώπου και η "τιμή", ως χρηματική αξία κάποιου αντικειμένου ή υπηρεσίας χρησιμοποιούν την ίδια λέξη.

Κυριακή, 22 Απριλίου 2007

Dreaming...

Ονειρεύτηκα ότι ήταν ξημερώματα Κυριακής και γύριζα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από έξοδο. Πέρασα από τα πανεπιστήμια, τα οποία είχαν εκδηλώσεις κατά της χούντας με αφορμή την 21η Απριλίου. Πραγματικά είχε πολύ κόσμο. Πέρασα και από τη σχολή του ελπίζοντας να τον δω.. Κοίταζα γύρω μου προσπαθώντας να τον εντοπίσω.

Κάποια στιγμή συνέλαβα με την άκρη του ματιού μου ένα χαριτωμένο παιδάκι. Γύρισα, αλλά δεν ήταν αυτός. Συνέχισα το περπάτημα με ακόμα μεγαλύτερη επιθυμία να τον βρω. Είδα 2 άτομα, ένα αγόρι με το σωματότυπο του κι ένα κορίτσι πιο κοντό με ξανθά μαλλιά, αλλά πάλι δεν ήταν αυτός και η φίλη του, όπως νόμισα.

Ξαφνικά μου μίλησαν κάτι παιδιά. Πρώτα ένας απ' αυτούς και μετά ήρθαν κι άλλοι. Ήταν παιδιά από τη σχολή του. Μιλήσαμε λίγο για άσχετα θέματα, αλλά το κλίμα ήταν καλό. Κάποια στιγμή μου είπαν ότι είχαμε ξανασυστηθεί αλλά χαθήκαμε. Τους είπα ότι έπρεπε να μου στείλουν sms. Ανταπάντησαν ότι θα μπορούσα να στείλω εγώ. Τους απάντησα ότι έχουν δίκιο αλλά ντρεπόμουν, κυρίως γιατί δεν ήξερα κατά πόσο το εννοούσαν ότι ήθελαν να κρατήσουμε επαφή. Συμφωνήσαμε αυτή τη φορά να κανονίσουμε από τώρα.

Καθόμασταν σε ένα πέτρινο παγκάκι και είχα προσέξει από πριν ότι απ΄ όλα τα παιδιά της μικρής αυτής παρέας, αυτός που καθόταν ακριβώς δίπλα μου μου άρεσε. Είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν σε ένα αγόρι. Επίσης έδειχνε και καλό παιδί. Αυτό που προσπαθούσα τώρα να κάνω είναι να καταλάβω αν είναι γκέι. Αρκετά πιθανό μου φαινόταν.

Μου φαίνεται φοβερό το γεγονός ότι από τότε που μου μίλησαν τα παιδιά δε τον σκεφτόμουν καθόλου, ούτε τον έψαχνα πια. Ούτε ένιωθα πλέον έτοιμος να τον σφίξω στην αγκαλιά μου μόλις τον δω παρά τα όσα (μου) έκανε.

...

Κάποια στιγμή κι ενώ είχαμε σηκωθεί για να με αποχαιρετήσουν, ξύπνησα και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να ψάξω στον κατάλογο του κινητού μου το τηλέφωνο του παιδιού, αλλά αμέσως μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν απλά άλλο ένα όνειρο.

Ξημερώματα Κυριακής...

Σάββατο, 21 Απριλίου 2007

Άνθρωποι β' κατηγορίας; Η άλλη άποψη

Το κείμενο που ακολουθεί είναι σχόλιο του boywalkinginthewoods από το προηγούμενο μου ποστ. Διαβάζοντας το, ένιωσα την ανάγκη να το δημοσιεύσω σε ξεχωριστό ποστ καθώς πιστεύω ότι διατυπώνει με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο μια διαφορετική προσέγγιση στο ερώτημα ποια πρέπει να είναι η στάση μας σε περιστατικά ρατσιστικής αντιμετώπισης, παρόμοια με το άρθρο της εφημερίδας "πρώτο θέμα".

Επίσης περιγράφει μία στάση ζωής που προσωπικά θεωρώ ότι αν υιοθετούνταν από αρκετούς ανθρώπους, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα τους, θα συνέβαλε σημαντικά στην αλλαγή της κοινωνίας στην οποία ζούμε:σκόρπιες σκέψεις, ψόφια κέφια, νάυλον ντέφια

για να ξεκινήσω ας αποτανθώ στα εξαγριωμένα νέα (και καλά κάνουν, γιατί αν είσαι νέος και ήρεμος είναι να απορείς) ομοφυλόφιλα αγόρια και κορίτσια εδώ.
μου έλεγε λοιπόν ένας σοφός φίλος μου:
γιατί boy θέλεις να μάθεις το γουρούνι να τραγουδάει;
και τον χρόνο σου χαλάς και το γουρούνι δυσαρεστείς.

that said...

ποιός νοιάζεται εκτός από το ανεγκέφαλο κοινό της δεδομένης εφημερίδας του γνωστού σεξιστή εκδότη και εμάς, για το τι λέει ο καθένας που γράφει εκεί και γιατί; όχι, μην φοβάστε τις διακόσιες χιλιάδες ηλιθίους, ας φοβάστε όμως ένα έθνος ηλιθίων ολόκληρο με τους κυβερνήτες και τους θρησκευτικούς ηγέτες του. θυμάσαι; ψηφίζεις και εσύ. όχι;

subtext
είμαι out στην οικογένειά μου, στην παρέα μου, στους συνεργάτες μου. δεν έτυχε, πέτυχε. έχω υποστεί λεκτική βία ως ομοφυλόφιλος αρκετά συχνά και στην αθήνα και στο λονδίνο και στο παρίσι οπου έχω βρεθεί για χρονικά διαστήματα και ας μην χρησιμοποιώ κώδικες και μανιέρες που οι ετεροφυλόφιλοι θεωρούν για κάποιον λόγο που μου διαφεύγει το σημάδι του αντιχρίστου. κάθε φορά αντέδρασα με ευγένεια και ανοχή νοιώθοντας και λίγο φόβο, όχι περισσότερο από αυτόν που θα ένοιωθα αν ένα σκυλί μου γαύγιζε. θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή με αξιοπρέπεια. συμμετέχω στα κοινά, ψηφίζω με την ανοχή και την ενσωμάτωση ομοφυλοφίλων ανδρών και γυναικών από τους πολιτικούς, στο μυαλό μου. υποστηρίζω κινήσεις για την άρθρωση της ισότητας ανάμεσα στους ανθρώπους. προσπαθώ ενάντια σε κάθε ρατσισμό και όχι μόνο τον σεξουαλικό. αφήνω να φαίνεται δημόσια η οικειότητά μου με το αγόρι μου αν έτσι το νοιώθω και όπου το νοιώθω, και αν αυτή η διάθεση είναι αμοιβαία. αντιλαμβάνομαι εδώ την αδυναμία ορισμένων ομοφυλοφίλων να εκφραστούν ελεύθερα ή να θεωρήσουν αυτήν την ελεύθερη έκφραση απαραίτητη ή ποθητή.

η ομοφυλοφιλία μου είναι ενσωματωμένη στην ζωή μου και την τέχνη μου όσο και η αγάπη μου για τους ουρανούς, για την θάλασσα, για τα ταξίδια και όχι περισσότερο. μου αρέσουν τα αγόρια, τα δάση, ο αέρας, τα παιχνίδια, όλα με καθορίζουν και τίποτε δεν με αντιπροσωπεύει με αυτήν την έννοια που προσπαθεί ο κύριος της εφημερίδας να μου προσάψει. θεωρώ τον εαυτό μου απολύτως φυσιολογικό σε όλες μου τις προτιμήσεις και πάντα σε σχέση με τον άλλον άνθρωπο στον οποίο αυτές οι προτιμήσεις μου αναφέρονται. (εννοώ εδώ, οτι αν μας αρέσει και εμένα και εσένα να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο ενώ γαμιόμαστε, αυτό είναι για μας φυσιολογικό και δεν πέφτει λόγος σε κανένα).

ανέχομαι και ζητώ να με ανεχτούν. τίποτε άλλο.

αλήθεια της ζωής μου:
υπάρχουν καλοί και κακοί παντού.

συγγνώμη κώστα για την εισβολή και την μπουρδολογία μου.

νομίζω οτι τα πράγματα τοποθετούνται στην σωστή απλή βάση τους εδώ:

http://exisandwhys.blogspot.com

χαρούμενα παιδιά, vol.2

peaceΠαραθέτω 3 βίντεο που αναδημοσιεύτηκαν στο blog exisandwhys και θεωρώ ότι έχουν άμεση σχέση με το θέμα που συζητάμε:


Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007

Είσαι άνθρωπος β' κατηγορίας;

Με αφορμή το άρθρο του Νίκου Ζαχαριάδη στο πρώτο θέμα (απόσπασμα του άρθρου θα βρείτε εδώ), σκέψεις και αντιδράσεις από γκέι και λεσβίες δημοσιεύτηκαν στο blog του και έγινε κι ένα ποστ στο blog του Χρήστου.

Μετά το τελευταίο ποστ, στο οποίο κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια διάθεση δικαιολόγησης του αρθρογράφου για τις απόψεις του ("Όταν είσαι συνηθισμενός σε μία εικόνα, σε ένα πρότυπο, δυσκολεύεσαι να δεχτείς κάτι καινούργιο το οποίο έχεις "διδαχθεί" ότι είναι μη φυσιολογικό και το κρίνεις αμυντικά.") και εύρεσης ελαφρυντικών ("Βέβαια, όλο αυτό θα μπορουσε να αποτελεί και απόρροια μίας προσωπικής του πρόσφατης εμπειρίας η οποία αποδώθηκε με αυτόν τον τρόπο στο άρθρο που διαβάσαμε."), ενώ αντίθετα υπάρχει ξεκάθαρη διαφωνία με κάποιες ακραίες αντιδράσεις γκέι ("Επίσης, έχω να προσθέσω πως, όταν παρεκτρέπεσαι χάνεις τις περισσότερο φορές το δίκιο σου.") έκανα κάποιες σκέψεις.


Είναι μία τραγική πραγματικότητα ότι στα μάτια της πλειοψηφίας στην Ελλάδα ο ομοφυλόφιλος είναι άνθρωπος β κατηγορίας. Είναι άνθρωπος με μειωμένη σοβαρότητα, μειωμένη αξιοπρέπεια, μειωμένο αντρισμό και τελικά μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους "κανονικούς".

Θέλουμε να είμαστε άνθρωποι β κατηγορίας; Είμαι σίγουρος πως όχι. Πολλοί βέβαια θα επισημάνουν ορθότατα ότι είναι πολύ δύσκολο να επιβάλουμε το πώς θέλουμε να μας αντιμετωπίζει η πλειοψηφία, τουλάχιστον όχι εύκολα. Κανείς δε θα μας ρωτήσει τι αντιμετώπιση θέλουμε να έχει απέναντι μας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να το αποδεχτούμε και να μην αντιδράμε, πόσο μάλιστα να βρίσκουμε και ελαφρυντικά σε όσους μας αντιμετωπίζουν έτσι. Άλλωστε αν δεν αντιδράσουμε σε τέτοια φαινόμενα ρατσιστικής αντιμετώπισης δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα.

Και το χειρότερο απ' όλα, έχω την αίσθηση (μακάρι να κάνω λάθος) ότι με την τόσο χαλαρή στάση απέναντι σε τέτοια περιστατικά, ίσως κάποιοι από μας θεωρούμε και οι ίδιοι τους εαυτούς μας υποσυνείδητα ανθρώπους β κατηγορίας....

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007


17 Αυγούστου 2005 8:05μμ

Σάββατο, 14 Απριλίου 2007

Being gay is not a choice!

Η επιθυμία στα φύλα δεν είναι θέμα επιλογής. Οι ετεροφυλόφιλοι άντρες έχουν νευρωνικά δίκτυα που τους οδηγούν στην αναζήτηση γυναικών. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν άλλα κυκλώματα που τους στρέφουν προς άλλους άντρες.

...

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, τουλάχιστον για τους άντρες, φαίνεται πως έχει κατασταλάξει πριν από τη γέννα. «Νομίζω ότι οι περισσότεροι επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα, έχουν πειστεί πως αυτό που καθορίζει τις σεξουαλικές προτιμήσεις των αντρών έχει συμβεί πριν από τη γέννα. Αντίθετα, στις γυναίκες κάποιες γεννιούνται ομοφυλόφιλες, ενώ άλλες γίνονται στην πορεία», εξηγεί ο Μαρκ Μπρίντλαβ, ειδικός στο νευρικό σύστημα, στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Άλλη μία έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι θέμα επιλογής αλλα γενετικής προδιάθεσης.

Τα τελευταία χρόνια έχω διαβάσει πολλές μελέτες που κάνουν διάφορες εκτιμήσεις για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας. Ανάμεσα σε αυτές, άλλες ισχυρίζονται ότι είναι θέμα γενετικής προδιάθεσης, ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι οφείλεται σε συνδυασμό γενετικής επιρροής και μειωμένης απορρόφησης τεστοστερόνης κατά την κύηση.

Αυτό που είναι κοινό σε όλες τις έρευνες είναι το συμπέρασμα:


Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή! Είναι ιδιότητα, όπως το χρώμα των μαλλιών και των ματιών.


Επίσης, ένα άλλο κοινό συμπέρασμα των επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα τρόπος αλλαγής της σεξουαλικότητας, ούτε με επιστημονικές μεθόδους, ούτε ψυχολογικές.

Λαμβάνοντας υπόψην όλες αυτές τις επιστημονικές ανακοινώσεις, δεν είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε και να υποστηρίξουμε με πάθος ότι "
οι διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων είναι εξίσου απαράδεκτες με τις διακρίσεις που έχουν ως βάση το χρώμα του προσώπου";

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007

Το θεώρημα του κακιασμένουΘάβω άρα υπάρχω


Δευτέρα, 9 Απριλίου 2007

Accept the rejection!

Σήμερα θυμήθηκα μια παλιά μου θεωρία.

Όλους μας πονάει η απόρριψη... Γιατί όμως;

Η άποψη μου είναι ότι μας πονάει, επειδή για να αποδεχτούμε την απόρριψη κάποιου πρέπει ουσιαστικά να απορρίψουμε τον εαυτό μας.

Το τελευταίο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Χτυπάει την καρδιά του εγωισμού μας.

Γι' αυτό, ίσως, δυσκολευόμαστε τόσο να το ξεπεράσουμε.

Σάββατο, 7 Απριλίου 2007

Tradition Hater

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα των Ελλήνων να τρώνε αναγκαστικά συγκεκριμένα φαγητά σε συγκεκριμένες μέρες του χρόνου.

  • Κατσίκι/αρνί την πρώτη μέρα του πάσχα
  • Γαλοπούλα τα χριστούγεννα
  • Φασολάδα, λαγάνα και χαλβά την καθαρή Δευτέρα
  • Κρέας την τσικνοπέμπτη
  • Μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου


Δεν έχω πρόβλημα να τρώει ο καθένας ό,τι θέλει. Ούτε με ενοχλεί ιδιαίτερα που κάποιοι ακολουθούν πιστά την παράδοση. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι θεωρείται αυτονόητο και υποχρεωτικό να τρώμε όλοι τα παραπάνω φαγητά στις αντίστοιχες μέρες.

Προσωπικά σιχαίνομαι το μπακαλιάρο, τη φασολάδα, το χαλβά, το κατσίκι και το αρνί.

Με τη γαλοπούλα και τη λαγάνα δεν έχω πρόβλημα.

Αλλά δεν έχει σημασία τι αρέσει σε μένα. Σημασία έχει ότι πολλοί αναγκάζονται από τον εαυτό τους ή την οικογένεια τους να φάνε κάτι που υπό άλλες συνθήκες δε θα ηθελαν ούτε να μυρίσουν (και το αρνί μυρίζει απαίσια!).

Για να μην αναφερθώ και στην άλλη συνήθεια μας, όπου ολόκληρη τη μεγάλη εβδομάδα και ιδιαίτερα τη μεγάλη Παρασκευή, για να βρεις κάτι να φας από έξω θα πρέπει να ψάξεις όλη την πόλη. Ειδικά αν είσαι σε χωριό ατύχησες: Δεν υπάρχει τίποτα!

Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, αν το συμπαθές κατά τα άλλα αρνάκι είχε τόσο καλό κρέας θα το τρώγαμε και τον υπόλοιπο χρόνο!!!

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2007

Muse - Sing For AbsolutionΑυτό το βίντεοκλιπ με κάνει να νιώθω πολλή μοναξιά και μια γενική αίσθηση ματαιότητας..

Τρίτη, 3 Απριλίου 2007

Με αφορμή ένα sms

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.
Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...»
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Υπάρχει κι ένα ακόμα άπειρο μέγεθος. Το ανθρώπινο θράσος.
Κώστας

.
Controlling my feelings for too long,
Controlling my feelings for too long,
Controlling my feelings for too long,
Controlling my feelings for too long,
Forcing our darkest souls to unfold,
Forcing our darkest souls to unfold,

Pushing us into self destruction,
Pushing us into self destruction.

They make me, make me dream your dreams,
They make me, make me scream your screams.


Trying to please you for too long,
Trying to please you for too long,
Visions of greed you wallow,
Rhythms of greed you wallow,
Visions of greed you wallow,
Rhythms of greed you wallow,


They make me,


make me dream your dreams,


They make me,


make me scream your screams.


Controlling my feelings for too long,


Controlling my feelings for too long,


And forcing our darkest souls to unfold,


And forcing our darkest souls to unfold,


And pushing us into self destruction,


And pushing us into self destruction,


They make me,


make me dream your dreams,


They make me,


make me scream your screams

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2007

Then you know...

"Καταλαβαίνεις ότι έχεις ξεπεράσει τελείως κάποιον, μόνο όταν ξέρεις πως έχει κάνει σεξ με άλλον και δε σε ενοχλεί."

του Νίκου