Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2007

empty corridor...Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2007

Σαββατόβραδο

Τι είναι αυτό που μας κάνει να βγαίνουμε έξω μαζικά το Σάββατο; Έχει κάτι ξεχωριστό η μέρα ή απλά μας βολεύει επειδή ακολουθεί αργία;

Μέχρι πρόσφατα πίστευα με πάθος το δεύτερο. Όμως πρόσφατα σκέφτηκα και μια άλλη πτυχή του θέματος. Πολλοί βγαίνουν έξω το Σάββατο, όχι μόνο επειδή ακολουθεί και προηγείται αργία, αλλά κι επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι περισσότερος κόσμος έξω απ' ότι κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας.

Καθώς από τη φύση μας αναζητάμε την επικοινωνία και την επαφή με άλλους ανθρώπους είναι φυσικό να προτιμάμε να βγαίνουμε όταν έχει περισσότερη "κίνηση".

Είναι τόσο ισχυρό κίνητρο αυτό, που έχει καταφέρει να αναγάγει την έξοδο του Σαββάτου σε must, σε κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.

Έτσι, έκπληκτός ακούω όλο και συχνότερα εκφράσεις απορίας κάθε φορά που για κάποιο λόγο μένω μέσα αυτή τη μέρα (ή μάλλον νύχτα!):
"Μα δε θα βγεις έξω;"
"Μα είναι Σαββατόβραδο!" (ε και;;;)
"Πώς κι έκατσες μέσα σήμερα;"

και μερικές φορές ακόμα πιο χαζά σχόλια:
"Δε θα βγεις! Άρρωστος είσαι;"
"Μέσα θα μείνεις Σαββατιάτικα; Ξενέρωμα!!"

Για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ βγαίνω συνήθως το Σάββατο, για τους λόγους που ανέφερα στην αρχή. Αυτό που δε μπορώ να εξηγήσω όμως είναι γιατί όποιος για τον α ή τον β λόγο αποφασίσει να μη βγει αντιμετωπίζεται σαν U.F.O. Το ενδεχόμενο να μην έχει όρεξη δεν το έχει σκεφτεί κανείς;

Πιστεύω ότι αυτή η στάση έχει να κάνει με τη δύναμη της μάζας. Όταν κάτι το κάνουν όλοι θεωρείται πλέον τόσο φυσικό που κανείς δε μπαίνει στον κόπο να εξετάσει αν είναι σωστό ή όχι και αν υπάρχουν περιθώρια διαφοροποιήσεων.

Δυστυχώς αυτή η αντιμετώπιση επεκτείνεται σε πολλά άλλα πράγματα όπως το ντύσιμο, η μουσική, οι ταινίες που βλέπουμε και φυσικά οι σεξουαλικές προτιμήσεις...

Πολλά έγραψα όμως για αυτή τη μέρα. Άλλωστε πρέπει να ετοιμαστώ για την έξοδο μου!

Σε όσους το διαβάσουν καλά να περάσετε!

Τελικά...

Everything dies... Even love.

Ή μήπως όχι;

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2007

Μια δοκιμή απλά...Η φωτογραφία τραβήχτηκε 27 Αυγούστου 2005 στο φράγμα της Θέρμης, Θεσσαλονίκη (με κινητό οπότε...)