Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2007

The neverloving type

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν αγαπάνε ποτέ. Δεν κάνουν ποτέ σχέσεις ή ακόμα κι όταν κάνουν δε σημαίνει τίποτα γι' αυτούς πέρα από μια βολική κατάσταση που τους εξασφαλίζει σταθερό και ασφαλές σεξ. Γι' αυτούς οι σχέσεις είναι απλά ένα deal· μια συναλλαγή, μια συμφωνία από την οποία βγαίνουν και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται σ' αυτήν κερδισμένες.

Το σεξ γι' αυτούς είναι αποκλειστικά η ικανοποίηση μιας σωματικής ανάγκης. Μάλιστα, συνήθως απορούν με όσους το βρίσκουν ανούσιο αν δε συνοδεύεται από συναισθήματα. Στην περίπτωση τους ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Μόνο το σεξ έχει ουσία. Μόνο αυτό έχει χαρακτήρα χειροπιαστό. Όλα τα άλλα δεν τα καταλαβαίνουν, γιατί δεν μπορούν να τα νιώσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που το έχουν απενοχοποιήσει και συχνά θεοποιήσει.

Όσο γι' αυτούς που λένε ότι κι αυτοί κάποτε θα αγαπήσουν κι ότι απλά δεν έτυχε να βρεθεί το κατάλληλο άτομο, νομίζω ότι μπερδεύουν κάτι· μπερδεύουν αυτούς που δεν μπορούν να αγαπήσουν με τους ανασφαλείς.

Οι ανασφαλείς κρύβουν τα συναισθήματα τους ή τα καταπιέζουν, γιατί συνήθως φοβούνται. Φοβούνται την απόρριψη, να μη πληγωθούν, να μην εκτεθούν, οτιδήποτε.. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν όμως συναισθήματα, ούτε ότι δεν μπορούν να αγαπήσουν. Αυτοί είναι που μπορεί να βρεθεί κάποιος να τους ξεκλειδώσει και να τους βοηθήσει να βγάλουν από μέσα τους αυτό που νιώθουν και να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Όσο για τους neverlovers, γι' αυτούς τα πράγματα είναι εύκολα. Τείνω να πιστέψω ότι είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων, γιατί αυτό που ψάχνουν είναι το πλέον εύκολο στην εποχή μας.

Παρ' όλ' αυτά μ' αρέσει που είμαι αυτός που είμαι... αθεράπευτα ρομαντικός και ευαίσθητος. Και δεν πειράζει για τις δυσκολίες που θα συναντήσω γιατί όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι "If it's bitter at the start then it's sweeter in the end".

6 σχόλια:

Κώστας είπε...

Οι στίχοι της τελευταίας παραγράφου είναι από το τραγούδι Madonna - Get Together

album: Confessions On A Dance Floor

Good As You είπε...

Είσαι ρομαντικός και ευαίσθητος ε?...χμμ... μείνε όπως είσαι...

..Χρηστος είπε...

Καιρός λοιπόν να μιλήσεις για τον everloving type ;) O moby μιλήσε με τη μουσική του, εσυ; Καλώς σε βρήκα Κώστα. Καλή μας αρχή και συνέχεια!

Κώστας είπε...

Good As You

I try... :)

Χρήστος

Welcome to my blog!

Lithium είπε...

simpasxontes eimaste...kai eimaste ligoi

poli wreo blog...prwti fora mpenw

filia

Κώστας είπε...

Lithium, ευχαριστώ, μόλις διάβασα όλα τα ποστ του blog σου και είναι πολύ ωραίο :)

Αυθεντικό, προσωπικό και αληθινό. Σε πολλά σημεία είδα τον εαυτό μου...

Θα σε επισκέπτομαι συχνά!